Uppdatera till en bättre webbläsare eller pröva rensa cache-minnet.

Påminnelse för att ladda laptopen

Min laptop jag köpte för några år sedan är värdelös på allting förrutom två saker; vikt och batteritid. Enligt specifikationen 14h batteritid. Använder den aldrig hemma och har aldrig med laddare när jag ska någonstans. Ibland måste den ladda över natten och då måste jag plocka ur den från väskan men 5/6 gånger plockar jag aldrig ur den alls.

Problem

- Komma ihåg att ladda laptopen när det behövs.
- Veta när det behövs.

Lösning

Schemalägga ett pythonskript på laptopen med Windows schemaläggare. Skriptet ska köras var 30:e minut när laptopen är på och skicka informationen till botia som sparar den i databasen.

Varje kväll 22:00 kommer easycron.com exekvera ett server-skript på botia som kollar senaste statusen på batteriet. Om det är mindre än 35% eller 4 timmar kvar så kommer botias messenger-bot skicka ett meddelande till mig.

För att få information om batteriets status (procent kvar, uppskattade timmar kvar och om den laddar eller inte) används psutils.

Batteristatus-tabellen i realtid.
Publicerad: 2018-02-24 (1 år sedan)

Kommentera