Uppdatera till en bättre webbläsare eller pröva rensa cache-minnet.
Nils BIldt

var Fox News andrahandsval

Totalt 25 nyheter från 5 olika källor.

Bill O'Reilly: "Kritiken är befogad"

dn.se

Nils Bildt borde inte använts som svensk säkerhetsexpert i Fox News. Det säger programledaren Bill O'Reilly i måndagens program O'Reilly Factor.

  • 2017-02-28

Fox medger fel efter Nils Bildt-intervju

dn.se

I programmet natten mot tisdagen tar The O'Reilly Factor åter upp fallet med Nils Bildt, som kanalen Fox News använt som ett expertvittne i ett inslag om migrationen i Sverige. ”Han var inte kopplad till regeringen i Sverige. Kritiken var berättigad”, säger programledaren Bill O'Reilly.

  • 2017-02-28

Efter kritiken: Fox backar om Nils Bildt

svd.se

På måndagkvällen tog Fox News nyhetsvärd Bill O’Reilly till sig kritiken om att kanalen tagit in en ”falsk” representant för Sverige. – Kritiken är befogad, sa han motvilligt i the O’Reilly Factor.

  • 2017-02-28

O’Reilly om Nils Bildt: ”Det är befogad kritik”

expressen.se

Fox News tog återigen upp Sverige under nattens sändning. När Nils Bildt under torsdagen bjöds in till "The O'Reilly Factor" på den amerikanska nyhetskanalen Fox News för att kommentera svensk invandringspolitik blev han snabbt ifrågasatt om sin egen bakgrund. I natt kommenterade programledaren Bill O'Reilly kritiken mot att ha med Nils Bildt som expert: - Det är befogad kritik.

  • 2017-02-28

Bildt rekommenderad av försvarsexperten

expressen.se

Allt fler uppgifter framkommer nu om den självutnämnda och ifrågasatta försvarsrådgivaren Nils Bildt. Han ville få en riksdagsplats för Sverigedemokraterna och Expressen kan avslöja att det var en av Sveriges främsta försvarsexperter - Mike Winnerstig vid Totalförsvarets forskningsavdelning - som rekommenderade honom. Samtidigt avslöjas att Nils Bildt på eget bevåg försökte få en japansk journalist fri i Syrien och har använt meriterade experters namn i sitt företag utan deras vetskap.

  • 2017-02-28

Ingen Nils Bildt när Fox tar upp Sverige igen

dn.se

Nils Bildt kommer inte att medverka när Fox News på nytt tar upp Sverige och invandringen i ”The O'Reilly Factor” natten till tisdag, enligt programmets producent. I fredagen program vittnade svensken Nils Bildt om problem kopplade till invandringen i Sverige. Han titulerades ”nationell säkerhetsrådgivare”, men varken UD eller Försvarsmakten har hört talas om Nils Bildt.

  • 2017-02-27

Nya avslöjanden om mystiske utlandssvensken Bildt

svd.se

Nils Bildt försökte på egen hand agera i fallet med en kidnappad japansk journalist – mot familjens och den japanska regeringens vilja. Dessutom har han använt meriterade experter i sitt företag utan deras vetskap, skriver DN.

  • 2017-02-27

Carl Bildt vet inte om han är släkt med Nils Bildt

svt.se/nyheter

Förre utrikesministern om påstådda släktskapet till ”Sverigeexperten”

  • 2017-02-27

Rekordmånga har läst om Nils Bildt på DN.se

dn.se

Den senaste veckan har medier i hela världen riktat blickarna mot Sverige. När Dagens Nyheter som första tidning avslöja att säkerhetsexperten Nils Bildt är okänd för både UD och försvarsmakten slog läsningen på DN.se i taket.

  • 2017-02-27

Detta har hänt: Okänd svensk presenterades som nationell säkerhetsexpert

dn.se

I fredags presenterades  Nils Bildt som ”nationell säkerhetsrådgivare” av Fox Nes.  DN :s avslöjande att han är helt okänd för både UD och försvarsmakten gav eko i hela världen. 

  • 2017-02-27

Nils Bildt var Fox News andrahandsval

dn.se

När Nils Bildt, som kallades för ”svensk nationell försvars- och säkerhetsrådgivare” i en intervju med Fox News, valde att tala med svenska medier gjorde han det i en telefonintervju med Studio 1 på måndagen.  

  • 2017-02-27

Nils Bildt försökte medla i kidnappningsdrama

dn.se

Svensken Nils Bildt försökte på egen hand agera medlare i förhandlingar med jihadister om en kidnappad japansk journalist i Syrien – helt emot familjens och den japanska regeringens vilja. Samtidigt visar DN:s kartläggning att Nils Bildt använt flera meriterade experters namn i sitt företag utan deras vetskap. – Jag hade ingen aning om att jag var involverad i hans företag, säger säkerhetskonsulten Charles “Don” McFetridge.

  • 2017-02-27

Nils Bildt tried to negotiate in abduction case

dn.se

Swedish Nils Bildt single-handedly tried to act as mediator in negotiations with jihadists concerning an abducted Japanese journalist in Syria – against the will of both the family and the Japanese government. DN can also show that Nils Bildt used several acknowledged experts' names in his company, without their knowledge. ”I was unaware about being involved in his company,” says security consultant Charles ”Don” McFetridge.

  • 2017-02-27

"Fascinerad att det blivit debatt om mig"

expressen.se

Svenske Nils Bildt medverkade i Fox news som "säkerhetsrådgivare". I programmet gav han Trump rätt i sin beskrivning av Sverige som ett flyktingpolitiskt skräckexempel. Nu bryter han tystnaden i den första svenska intervjun i "Studio Ett" i Sveriges Radio. - Jag fascinerad över varför detta har blivit en debatt om mig, jag är egentligen inte intressant i sammanhanget, säger han i "Studio Ett".

  • 2017-02-27

Pascalidou och Bali i bråk: "Mobbning"

expressen.se

Alexandra Pascalidou har fått nog efter att riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har likställt henne med Nils Bildt. I ett Facebook-inlägg anklagar hon riksdagsmannen för systematisk mobbning och trakasserier. - Jag tycker att det är intressant att när jag i en tweet ifrågasätter Fox News, SVT, Pascalidou och Nils Bildt så ser hon det som hat. Jag vet inte om jag delar den analysen, säger Bali.

  • 2017-02-27

Nils Bildt ville bli riksdagsman för SD

dn.se

Den mystiske Nils Bildt som intervjuats av amerikanska Fox News om Sverige ville 2013 engagera sig i Sverigedemokraterna. Hans villkor var att hamna högt upp på riksdagslistan inför valet 2014, rapporterar Aftonbladet.

  • 2017-02-26

Nils Bildt ville bli riksdagsman för SD

sydsvenskan.se

Den mystiske Nils Bildt intervjuades av amerikanska Fox News om Sverige.

  • 2017-02-26

Fox-experten Nils Bildt ville bli riksdagsman för SD

svd.se

Aftonbladet avslöjar att den säkerhetsexpert som medverkat i amerikanska Fox News har krävt en riksdagsplats av SD – men fick nobben.

  • 2017-02-26

Miljarder pensionskronor har gått upp i rök

svd.se

130 000 sparare har tillsammans låtit PPM-förvaltaren Allra ta hand om 19 miljarder kronor. Facit är flera miljarder kronor i förlorad avkastning för svenska pensionssparare, en ordförande som lämnat och en vd som inte vill svara på hur mycket pengar bolaget tjänar. SvD Näringslivs granskning av pensionsförvaltaren Allra har fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna och har fått flera banker och bolag att reagera. Bland annat flyttade Skandia hela sitt innehav i Allra tidigare i veckan. USA:s presidents tal om Sverige och vilka konsekvenser invandringen fått har i veckan tagit sig ännu större proportioner. Fox News bjöd i veckan in en svensk så kallad försvars- och säkerhetsexpert vid namn ”Nils Bildt” att kommentera händelserna. Genast uppstod brydderier i sociala medier kring vem denne ”Nils Bildt” egentligen var. ”Det här är Nils G Tolling och han är inte känd i våra kretsar som någon expert. Inte på nationell säkerhet i alla fall”, skrev den välkända försvarsdebattören Johan Wiktorin på Twitter. I natt avgörs om den svenska filmen ”En man som heter Ove” med Rolf Lassgård vinner det finaste av priser: en Oscar. SvD:s filmexpert Elias Björkman är dock tveksam: ”Tyvärr blir det ingen Oscar för Ove den här gången. Den lär i stället gå till Asghar Farhadis ”The salesman”, skriver han i en kommentar. God läsning och fortsatt trevlig söndag.

  • 2017-02-26

Fox News: Därför använde vi Nils Bildt som expert

svt.se/nyheter

Talade om svensk invandringspolitik – men ingen känner till honom

  • 2017-02-26

Fox ”rekommenderades” att prata med Bildt

sydsvenskan.se

Fox News blev rekommenderad att intervjua den okände Nils Bildt om Sverige.

  • 2017-02-26

Därför tog Fox News in Nils Bildt som expert

expressen.se

Fox News hade rekommenderats att använda den svenske påstådde försvarsrådgivaren Nils Bildt som expert. I "The O'Reilly Factor" uttalade han sig om svensk invandringspolitik och brottslighet. - Efter att ha intervjuat honom och kollat upp hans bakgrund kom vi överens om att han skulle vara en bra gäst med tanke på ämnet den kvällen, säger David Tabacoff, exekutiv producent för programmet, rapporterar AP.

  • 2017-02-26

Fox: Vi rekommenderades att intervjua Nils Bildt

svd.se

Diskussionen om den okände experten Nils Bildt har fått amerikanska tv-kanalen Fox News att uttala sig. Kanalens personal blev ”rekommenderade” att intervjua Bildt, uppger en producent vid Fox News.

  • 2017-02-26

Fox ”rekommenderades” att använda okänd Sverigeexpert

dn.se

Fox News hade blivit ”rekommenderat” att använda Nils Bildt i ett inslag om svensk invandring och integration, förklarar nyhetsbolaget i ett mejl till DN. Bildt presenterades som nationell säkerhetsrådgivare men är helt okänd i expertkretsar. Fox ska ta upp ämnet igen på måndag.

  • 2017-02-26
bildt(49), nils(44), fox(29), om(28), att(28), som(22), och(22), news(21), en(19), den(18), han(16), har(16), på(15), är(14), sverige(13), för(13), med(12), det(10), o'reilly(9), inte(9), the(9), till(9), in(9), av(9), jag(9), svensk(8), upp(8), ett(8), var(7), kritiken(6), säger(6), factor(6), när(6), nationell(6), bill(5), sig(5), amerikanska(5), expert(5), ville(5), säkerhetsrådgivare(5), okänd(5), fått(5), befogad(4), säkerhetsexpert(4), efter(4), mot(4), använt(4), försökte(4), journalist(4), sitt(4), företag(4), ingen(4), men(4), veckan(4), svenska(4), sd(4), programledaren(3), programmet(3), tar(3), tog(3), invandringspolitik(3), blev(3), egen(3), ha(3), vid(3), honom(3), japansk(3), meriterade(3), namn(3), utan(3), deras(3), vetskap(3), invandringen(3), producent(3), ud(3), mystiske(3), hand(3), dn(3), medier(3), hela(3), presenterades(3), helt(3), studio(3), flera(3), hade(3), hans(3), blivit(3), pascalidou(3), bali(3), bli(3), riksdagsman(3), miljarder(3), allra(3), vi(3), rekommenderades(3), intervjua(3), använda(3), program(2), natten(2), fallet(2), kanalen(2), inslag(2), o’reilly(2), tagit(2), under(2), kommentera(2), sin(2), bakgrund(2), natt(2), rekommenderad(2), nu(2), försvarsrådgivaren(2), få(2), riksdagsplats(2), sverigedemokraterna(2), avslöja(2), sveriges(2), rekommenderade(2), samtidigt(2), syrien(2), experters(2), igen(2), svensken(2), försvarsmakten(2), agera(2), kidnappad(2), familjens(2), japanska(2), regeringens(2), vilja(2), skriver(2), vet(2), dnse(2), senaste(2), första(2), både(2), detta(2), försvars-(2), charles(2), mcfetridge(2), tried(2), to(2), japanese(2), his(2), company(2), fascinerad(2), debatt(2), mig(2), svenske(2), egentligen(2), intressant(2), skulle(2), mobbning(2), hon(2), så(2), rapporterar(2), aftonbladet(2), ta(2), kronor(2), här(2), ove(2), oscar(2), därför(2), okände(2), ämnet(2), borde(1), använts(1), måndagens(1), medger(1), fel(1), bildt-intervju(1), tisdagen(1), åter(1), expertvittne(1), migrationen(1), kopplad(1), regeringen(1), berättigad(1), backar(1), måndagkvällen(1), nyhetsvärd(1), falsk(1), representant(1), sa(1), motvilligt(1), o’reilly(1), ”det(1), kritik”(1), återigen(1), nattens(1), sändning(1), torsdagen(1), bjöds(1), nyhetskanalen(1), snabbt(1), ifrågasatt(1), kommenterade(1), kritik(1), försvarsexperten(1), allt(1), fler(1), uppgifter(1), framkommer(1), självutnämnda(1), ifrågasatta(1), expressen(1), kan(1), främsta(1), försvarsexperter(1), mike(1), winnerstig(1), totalförsvarets(1), forskningsavdelning(1), avslöjas(1), eget(1), bevåg(1), fri(1), kommer(1), medverka(1), nytt(1), tisdag(1), enligt(1), programmets(1), fredagen(1), vittnade(1), problem(1), kopplade(1), titulerades(1), varken(1), eller(1), hört(1), talas(1), nya(1), avslöjanden(1), utlandssvensken(1), dessutom(1), experter(1), carl(1), släkt(1), förre(1), utrikesministern(1), påstådda(1), släktskapet(1), sverigeexperten(1), rekordmånga(1), läst(1), världen(1), riktat(1), blickarna(1), dagens(1), nyheter(1), tidning(1), säkerhetsexperten(1), slog(1), läsningen(1), taket(1), hänt(1), fredags(1),  nils(1), nes(1),  dn(1), avslöjande att(1), försvarsmakten gav(1), eko(1), världen (1), andrahandsval(1), kallades(1), intervju(1), valde(1), tala(1), gjorde(1), telefonintervju(1), måndagen(1), medla(1), kidnappningsdrama(1), medlare(1), förhandlingar(1), jihadister(1), emot(1), visar(1), dns(1), kartläggning(1), aning(1), involverad(1), säkerhetskonsulten(1), “don(1), negotiate(1), abduction(1), case(1), swedish(1), single-handedly(1), act(1), as(1), mediator(1), negotiations(1), with(1), jihadists(1), concerning(1), an(1), abducted(1), syria(1), against(1), will(1), of(1), both(1), family(1), and(1), government(1), can(1), also(1), show(1), that(1), used(1), several(1), acknowledged(1), experts'(1), names(1), without(1), their(1), knowledge(1), was(1), unaware(1), about(1), being(1), involved(1), says(1), security(1), consultant(1), don(1), medverkade(1), gav(1), trump(1), rätt(1), beskrivning(1), flyktingpolitiskt(1), skräckexempel(1), bryter(1), tystnaden(1), intervjun(1), radio(1), över(1), varför(1), sammanhanget(1), också(1), bokat(1), bråk(1), alexandra(1), nog(1), riksdagsledamoten(1), hanif(1), (m)(1), likställt(1), henne(1), facebook-inlägg(1), anklagar(1), riksdagsmannen(1), systematisk(1), trakasserier(1), tycker(1), tweet(1), ifrågasätter(1), svt(1), ser(1), hat(1), delar(1), analysen(1), intervjuats(1), engagera(1), villkor(1), hamna(1), högt(1), riksdagslistan(1), inför(1), valet(1), intervjuades(1), fox-experten(1), avslöjar(1), medverkat(1), krävt(1), fick(1), nobben(1), pensionskronor(1), gått(1), rök(1), sparare(1), tillsammans(1), låtit(1), ppm-förvaltaren(1), facit(1), förlorad(1), avkastning(1), pensionssparare(1), ordförande(1), lämnat(1), vd(1), vill(1), svara(1), hur(1), mycket(1), pengar(1), bolaget(1), tjänar(1), svd(1), näringslivs(1), granskning(1), pensionsförvaltaren(1), stor(1), uppmärksamhet(1), de(1), veckorna(1), banker(1), bolag(1), reagera(1), bland(1), annat(1), flyttade(1), skandia(1), innehav(1), tidigare(1), usas(1), presidents(1), tal(1), vilka(1), konsekvenser(1), ännu(1), större(1), proportioner(1), bjöd(1), kallad(1), händelserna(1), genast(1), uppstod(1), brydderier(1), sociala(1), kring(1), vem(1), denne(1), tolling(1), känd(1), våra(1), kretsar(1), någon(1), säkerhet(1), alla(1), fall(1), skrev(1), välkända(1), försvarsdebattören(1), johan(1), wiktorin(1), twitter(1), avgörs(1), filmen(1), man(1), heter(1), rolf(1), lassgård(1), vinner(1), finaste(1), priser(1), svds(1), filmexpert(1), elias(1), björkman(1), dock(1), tveksam(1), tyvärr(1), blir(1), gången(1), lär(1), stället(1), gå(1), asghar(1), farhadis(1), salesman(1), kommentar(1), god(1), läsning(1), fortsatt(1), trevlig(1), söndag(1), använde(1), talade(1), känner(1), prata(1), rekommenderats(1), påstådde(1), uttalade(1), brottslighet(1), intervjuat(1), kollat(1), kom(1), överens(1), vara(1), bra(1), gäst(1), tanke(1), kvällen(1), david(1), tabacoff(1), exekutiv(1), ap(1), diskussionen(1), experten(1), tv-kanalen(1), uttala(1), kanalens(1), personal(1), uppger(1), sverigeexpert(1), rekommenderat(1), invandring(1), integration(1), förklarar(1), nyhetsbolaget(1), mejl(1), expertkretsar(1), ska(1), måndag(1),

Urval från nio olika rikstäckande nyhetstidningar och myndigheter