Uppdatera till en bättre webbläsare eller pröva rensa cache-minnet.
Theresa May

vill ha nyval

Totalt 37 nyheter från 5 olika källor.

Tories leder stort över Labour inför valet

sydsvenskan.se

Theresa Mays konservativa toryparti leder med 19 procentenheter över socialdemokratiska Labour inför valet juni, enligt en webbpanelundersökning som genomförts av opinionsföretaget Opinium. Tories får i mätningen 45 procent av väljarstödet, vilket inneb

  • 2017-04-22

Valkampen hårdnar – kan bli starkare än Thatcher

svd.se

De andra partierna har sju veckor på sig att övertyga väljarna, annars kan Theresa May bli den starkaste brittiska premiärministern sedan andra världskriget. Mätningarna visar att de konservativa leder överlägset i den fjärde stora omröstningen på fyra år. SvD:s Charlotta Buxton synar valets aktörer.

  • 2017-04-21

Nyhetsquiz: Vad minns du av veckan som gick?

svd.se

Ett överraskande tal av Theresa May, avrättningar i USA och fortsatt tapp för Moderaterna. Testa dig i SvD:s nyhetsquiz. Vad minns du av veckan som gick?

  • 2017-04-21

Juncker och Barnier ska träffa May i London

dn.se

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s chefsförhandlare i brexitsamtalen Michel Barnier besöker London på onsdag nästa vecka för ett möte med Storbritanniens premiärminister Theresa May.

  • 2017-04-20

Juncker och Barnier ska träffa May i London

sydsvenskan.se

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s chefsförhandlare i brexitsamtalen Michel Barnier besöker London på onsdag nästa vecka för ett möte med Storbritanniens premiärminister Theresa May. – Ordförande Juncker reser till London på inbjud

  • 2017-04-20

Ja till brittiskt nyval

dn.se

Det brittiska parlamentet röstade ja till Theresa Mays föreslagna nyval.

  • 2017-04-19

Blunda och välj May

dn.se

DN 20/4 2017. Det kan tyckas gement av premiärminister Theresa May att hitta på ett nyval när oppositionen redan ligger utslagen på marken. Likaså verkar det dödsföraktande av Labour att gå med på det, med följden att parlamentet på onsdagen spikade den 8 juni som datum. Mays konservativa Tories ligger hästlängder före i opinionen, Labourledaren Jeremy Corbyns förtroende är knappt mätbart jämfört med regeringschefens.

  • 2017-04-19

Ja till brittiskt nyval kan stärka Mays makt

sydsvenskan.se

Efter en livlig debatt gick underhuset Theresa May till mötes och beslutade att britterna går till valurnorna den 8 juni. Premiärministern och hennes konservativa Tory har nu goda chanser att stärka sin makt. Två tredjedelars majoritet behövdes i unde

  • 2017-04-19

Labourledamoten: ”Skulle kalkoner rösta för jul?”

svd.se

Det brittiska underhuset röstade med stor marginal för ett nyval den 8 juni. 522 av 650 ledamöter gick på premiärminister Theresa Mays linje. Men bland Labours parlamentariker är rädslan stor för att valet ska krossa partiet. 10 stycken Labourledamöter röstade nej, och många fler valde att lägga ner sin röst.

  • 2017-04-19

Brittiska parlamentet röstade ja till nyval

svd.se

Underhuset går Mays vilja till mötes och beslutar att britterna går till urnorna den 8 juni. Theresa May och hennes konservativa Tory har goda chanser att stärka sin makt. – Rent strategiskt verkar det vettigt, säger professor Catherine Barnard.

  • 2017-04-19

May vill ha ett nyval – men vill inte debattera

expressen.se

LONDON. Storbritanniens premiärminister Theresa May vill gå till nyval den 8 juni. Men någon tv-debatt tänker hon inte ställa upp på. I dag röstar det brittiska parlamentet om det ska bli nyval.

  • 2017-04-19

Brittiska underhuset röstar om nyval

dn.se

I går, tisdag, meddelade brittiska premiärministern Theresa May att hon vill hålla ett nyval i juni. I dag ska underhuset rösta om förslaget. Två tredjedelars majoritet krävs för att det ska bli ett ja.

  • 2017-04-19

May spås vinna jordskredsseger

dn.se

I dag ska underhuset i Storbritannien rösta om det ska hållas nyval i landet. Två tredjedelars majoritet behövs för att premiärminister Theresa May ska få som hon vill och britterna ska gå till valurnorna den 8 juni.

  • 2017-04-19

Nedåt på Asiens ledande börser

sydsvenskan.se

Tokyobörsen öppnade nedåt på onsdagen efter att investerarna påverkats av den stabila yenen och tappet på den amerikanska och europeiska marknaden efter Storbritanniens premiärminister Theresa Mays överraskande uttalande om nyval. Nikkei 225-index tappa

  • 2017-04-19

May spås vinna jordskredsseger

sydsvenskan.se

I dag ska underhuset i Storbritannien rösta om det ska hållas nyval i landet. Två tredjedelars majoritet behövs för att premiärminister Theresa May ska få som hon vill och britterna ska gå till valurnorna den 8 juni. Eftersom oppositionspartiet Labour

  • 2017-04-19

May spås vinna jordskredsseger

svd.se

I dag ska underhuset i Storbritannien rösta om det ska hållas nyval i landet. Två tredjedelars majoritet behövs för att premiärminister Theresa May ska få som hon vill och britterna ska gå till valurnorna den 8 juni. Eftersom oppositionspartiet Labour stödjer kraven väntas planerna på ett nyval gå i lås.

  • 2017-04-19

Theresa May favorittippad av spelbolagen

svt.se/nyheter

Favoritvinnare hos de brittiska vadslagningsbyråerna är Theresa May. Högoddsaren är Labourledaren, Jeremy Corbyn, som bookies tippar bli utbytt som partiledare efter valet. Spelandet är i full gång.

  • 2017-04-18

Svenska reaktioner på Mays oväntade besked

expressen.se

Storbritannien går mot nyval i juni. Hur Sverige och EU påverkas avgörs av valutgången, menar finansminister Magdalena Andersson, S. - Om Theresa May får ett förnyat förtroende så är min bedömning att tidsplanen inte kommer att förskjutas. Blir det ett annat valresultat då kan det bli så. Samtidigt får regeringen in fortsatta rapporter om svenskar som utsätts för främlingsfientlighet i landet. - Det avtar inte, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

  • 2017-04-18

Mays val ökar den finansiella osäkerheten

dn.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May överraskade med att utlysa nytt val i juni, vilket stärkte pundet. Analytiker ser att May stärker sina kort inrikespolitiskt samtidigt som pundet står inför en större osäkerhet.

  • 2017-04-18

Nyval ska ge May mera muskler.

sydsvenskan.se

Valet blir ett sätt för premiärminister Theresa May att konsolidera sin position som partiledare och premiärminister.

  • 2017-04-18

Reaktioner på Mays valutspel: ”Hon är galen”

svd.se

Theresa Mays utspel om att hon vill se nyval i Storbritannien tog såväl hennes motståndare som anhängare på sängen. Här följer reaktioner på premiärministerns besked.

  • 2017-04-18

Experten om nyvalet: "Strategiskt sett bra"

expressen.se

Hon hoppas få stärkt förtroende av väljarna. Men om Theresa May misslyckas i det utlysta nyvalet till parlamentet kan det få konsekvenser för både brexitförhandlingarna och svensk politik. - Om det skulle bli något extremt udda och oväntat resultat då är allt öppet, säger Mikael Sundström, statsvetare och expert på brittisk politik vid Lunds universitet.

  • 2017-04-18

Pokerfacet vänder – kan handla om att kväsa skottarna

svd.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May har gjort en helomvändning. Förra månaden sade 10 Downing Street att ett nyval är helt uteslutet. På tisdagen utlyste premiärministern ett nytt parlamentsval den 8 juni. Britterna ska gå till valurnan igen.

  • 2017-04-18

”May vill stärka sin egen position”

svd.se

Theresa May passar på när oppositionen är svag och splittrad. Men de som hoppas på ett nytt brexit-val kommer att bli besvikna, tror bedömare.

  • 2017-04-18

Matilda Molander: Britterna får välja väg, igen

dn.se

Jag kommer inte att utlysa nyval, sa Storbritanniens premiärminister Theresa May i september. Nu är det andra bullar.

  • 2017-04-18

May vill passa på när oppositionen är svag

sydsvenskan.se

Theresa May passar på när oppositionen är svag och splittrad. Men de som hoppas på ett nytt brexit-val kommer att bli besvikna, tror bedömare – medan andra hoppas på just det. Storbritanniens premiärminister Theresa May utlyser valet för att stärka sin

  • 2017-04-18

Snabbguide: Mays oväntade drag – det händer nu

svd.se

Den 8 juni kan britterna få gå till valurnorna efter att landets premiärminister Theresa May sagt att hon vill ha ett nyval. SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin svarar på tre frågor om det oväntade utspelet.

  • 2017-04-18

Pundets ras - kan på sikt falla mot 10 kronor

expressen.se

Europas osäkraste valuta fortsätter hicka och hacka. Theresa Mays tal fick pundet att återhämta sig - om än tillfälligt. - Över tid finns det en risk att pundet hamnar ner mot 10 kronors-strecket, säger Carl Hammer, chefsstrateg på SEB.

  • 2017-04-18

May vill ha nyval

dn.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May begär nyval redan i sommar.

  • 2017-04-18

Theresa May vill hålla nyval i Storbritannien

svt.se/nyheter

Oväntat besked från brittiska premiärministern: Nyval

  • 2017-04-18

Just nu: Theresa May utlyser nyval – börsen faller

svd.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May vill ha nyval den 8 juni i år. Det meddelar hon vid en hastigt sammankallad och oväntad presskonferens utanför 10 Downing Street.

  • 2017-04-18

Storbritannien går mot nyval

sydsvenskan.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May vill ha nyval den 8 juni i år. Det meddelar hon vid en hastigt inkallad presskonferens utanför 10 Downing Street. – Vi behöver ett val och vi behöver det nu. Vi har just nu en unik möjlighet att få det här gj

  • 2017-04-18

Theresa May håller oväntad presskonferens

expressen.se

Britterna ska gå till valurnorna igen. Premiärminister Theresa May utlyser nyval eftersom parlamentsarbetet efter brexitomröstningen inte fungerar konstruktivt. - Jag har nyligen och motvilligt kommit till den här slutsatsen. Det är enda sättet att garantera landets stabilitet de kommande åren, säger Theresa May på en presskonferens.

  • 2017-04-18

Erik de la Reguera: May vill dra nytta av opinionen

dn.se

Theresa May har begärt nyval i Storbritannien till den 8 juni. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om vad som ligger bakom beskedet, som överraskar många bedömare i landet.

  • 2017-04-18

Theresa May utlyser nyval

dn.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May utlyser nyval. Se hennes oväntade presskonferens.

  • 2017-04-18

Se Theresa Mays presskonferens

dn.se

Storbritanniens premiärminister Theresa May utlyser nyval. Se hennes oväntade presskonferens.

  • 2017-04-18

Theresa May har utlyst nyval

dn.se

Brittiska premiärministern Theresa May har utlyst nyval den 8 juni. Det meddelade hon på en oväntad presskonferens vid lunchtid. 

  • 2017-04-18
may(51), theresa(45), nyval(37), att(35), på(33), och(28), det(28), premiärminister(22), ska(21), den(20), till(19), juni(18), ett(18), som(17), om(17), vill(16), mays(14), för(14), är(14), av(13), storbritanniens(13), hon(12), en(10), brittiska(10), kan(9), bli(9), har(9), gå(9), britterna(9), med(8), de(8), underhuset(8), storbritannien(8), presskonferens(8), få(7), valet(6), premiärministern(6), london(6), efter(6), går(6), valurnorna(6), nu(6), sin(6), men(6), inte(6), utlyser(6), labour(5), konservativa(5), juncker(5), ja(5), parlamentet(5), stärka(5), hennes(5), två(5), tredjedelars(5), majoritet(5), rösta(5), säger(5), ha(5), dag(5), landet(5), oväntade(5), får(4), andra(4), gick(4), barnier(4), röstade(4), när(4), oppositionen(4), mot(4), kommer(4), nytt(4), pundet(4), se(4), hoppas(4), vid(4), tories(3), leder(3), över(3), inför(3), år(3), svds(3), vad(3), ordförande(3), ligger(3), förtroende(3), makt(3), spås(3), vinna(3), jordskredsseger(3), hållas(3), behövs(3), eftersom(3), reaktioner(3), besked(3), val(3), här(3), downing(3), street(3), igen(3), svag(3), bedömare(3), just(3), oväntad(3), vi(3), vilket(2), än(2), sig(2), väljarna(2), nyhetsquiz(2), minns(2), du(2), veckan(2), överraskande(2), tal(2), träffa(2), eu-kommissionens(2), jean-claude(2), eus(2), chefsförhandlare(2), brexitsamtalen(2), michel(2), besöker(2), onsdag(2), nästa(2), vecka(2), möte(2), brittiskt(2), redan(2), verkar(2), onsdagen(2), opinionen(2), labourledaren(2), jeremy(2), mötes(2), tory(2), goda(2), chanser(2), skulle(2), stor(2), många(2), ner(2), strategiskt(2), röstar(2), meddelade(2), hålla(2), nedåt(2), oppositionspartiet(2), partiledare(2), så(2), blir(2), då(2), samtidigt(2), utlysa(2), position(2), nyvalet(2), politik(2), oväntat(2), passar(2), splittrad(2), brexit-val(2), besvikna(2), tror(2), jag(2), landets(2), svarar(2), tre(2), frågor(2), meddelar(2), hastigt(2), utanför(2), behöver(2), erik(2), la(2), reguera(2), utlyst(2), stort(1), toryparti(1), procentenheter(1), socialdemokratiska(1), enligt(1), webbpanelundersökning(1), genomförts(1), opinionsföretaget(1), opinium(1), mätningen(1), procent(1), väljarstödet(1), inneb(1), valkampen(1), hårdnar(1), starkare(1), thatcher(1), partierna(1), sju(1), veckor(1), övertyga(1), annars(1), starkaste(1), sedan(1), världskriget(1), mätningarna(1), visar(1), överlägset(1), fjärde(1), stora(1), omröstningen(1), fyra(1), charlotta(1), buxton(1), synar(1), valets(1), aktörer(1), avrättningar(1), usa(1), fortsatt(1), tapp(1), moderaterna(1), testa(1), dig(1), reser(1), inbjud(1), föreslagna(1), blunda(1), välj(1), dn(1), 20/4(1), 2017 det(1), tyckas(1), gement(1), hitta(1), utslagen(1), marken(1), likaså(1), dödsföraktande(1), följden(1), spikade(1), datum(1), hästlängder(1), före(1), corbyns(1), knappt(1), mätbart(1), jämfört(1), regeringschefens(1), livlig(1), debatt(1), beslutade(1), behövdes(1), unde(1), labourledamoten(1), kalkoner(1), jul(1), marginal(1), ledamöter(1), linje(1), bland(1), labours(1), parlamentariker(1), rädslan(1), krossa(1), partiet(1), stycken(1), labourledamöter(1), nej(1), fler(1), valde(1), lägga(1), röst(1), vilja(1), beslutar(1), urnorna(1), rent(1), vettigt(1), professor(1), catherine(1), barnard(1), debattera(1), någon(1), tv-debatt(1), tänker(1), ställa(1), upp(1), tisdag(1), förslaget(1), krävs(1), asiens(1), ledande(1), börser(1), tokyobörsen(1), öppnade(1), investerarna(1), påverkats(1), stabila(1), yenen(1), tappet(1), amerikanska(1), europeiska(1), marknaden(1), uttalande(1), nikkei(1), 225-index(1), tappa(1), stödjer(1), kraven(1), väntas(1), planerna(1), lås(1), favorittippad(1), spelbolagen(1), favoritvinnare(1), hos(1), vadslagningsbyråerna(1), högoddsaren(1), corbyn(1), bookies(1), tippar(1), utbytt(1), spelandet(1), full(1), gång(1), svenska(1), hur(1), sverige(1), eu(1), påverkas(1), avgörs(1), valutgången(1), menar(1), finansminister(1), magdalena(1), andersson(1), förnyat(1), min(1), bedömning(1), tidsplanen(1), förskjutas(1), annat(1), valresultat(1), regeringen(1), in(1), fortsatta(1), rapporter(1), svenskar(1), utsätts(1), främlingsfientlighet(1), avtar(1), eu-(1), handelsminister(1), ann(1), linde(1), ökar(1), finansiella(1), osäkerheten(1), överraskade(1), stärkte(1), analytiker(1), ser(1), stärker(1), sina(1), kort(1), inrikespolitiskt(1), står(1), större(1), osäkerhet(1), ge(1), mera(1), muskler(1), sätt(1), konsolidera(1), valutspel(1), galen(1), utspel(1), tog(1), såväl(1), motståndare(1), anhängare(1), sängen(1), följer(1), premiärministerns(1), experten(1), sett(1), bra(1), stärkt(1), misslyckas(1), utlysta(1), konsekvenser(1), både(1), brexitförhandlingarna(1), svensk(1), något(1), extremt(1), udda(1), resultat(1), allt(1), öppet(1), mikael(1), sundström(1), statsvetare(1), expert(1), brittisk(1), lunds(1), universitet(1), pokerfacet(1), vänder(1), handla(1), kväsa(1), skottarna(1), gjort(1), helomvändning(1), förra(1), månaden(1), sade(1), helt(1), uteslutet(1), tisdagen(1), utlyste(1), parlamentsval(1), valurnan(1), egen(1), matilda(1), molander(1), välja(1), väg(1), sa(1), september(1), bullar(1), passa(1), medan(1), snabbguide(1), drag(1), händer(1), sagt(1), utrikesanalytiker(1), therese(1), larsson(1), hultin(1), utspelet(1), pundets(1), ras(1), sikt(1), falla(1), kronor(1), europas(1), osäkraste(1), valuta(1), fortsätter(1), hicka(1), hacka(1), fick(1), återhämta(1), tillfälligt(1), tid(1), finns(1), risk(1), hamnar(1), kronors-strecket(1), carl(1), hammer(1), chefsstrateg(1), seb(1), begär(1), sommar(1), från(1), börsen(1), faller(1), sammankallad(1), inkallad(1), unik(1), möjlighet(1), gj(1), håller(1), parlamentsarbetet(1), brexitomröstningen(1), fungerar(1), konstruktivt(1), nyligen(1), motvilligt(1), kommit(1), slutsatsen(1), enda(1), sättet(1), garantera(1), stabilitet(1), kommande(1), åren(1), dra(1), nytta(1), begärt(1), dns(1), korrespondent(1), bakom(1), beskedet(1), överraskar(1), lunchtid (1),

Urval från nio olika rikstäckande nyhetstidningar och myndigheter