Uppdatera till en bättre webbläsare eller pröva rensa cache-minnet.
Emmanuel Macron

kommer till Sverige

Totalt 311 nyheter från 6 olika källor.

Macrons otacksamma uppgift att sätta in terapin

svd.se

Den nyvalda franska presidentens ambitiösa reformplaner kräver enorma, snabba och kraftfulla insatser. De utlöser också konfrontationer med olika motståndare som försöker stoppa honom. Dessutom förutsätter Emmanuel Macrons inrikespolitiska projekt efterhand reformer inom EU.

 • 2017-05-21

Här är politikernas favoritböcker

sydsvenskan.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron kan citera Molière ur minnet, Kanadas president Justin Trudeau har läst "praktiskt taget allt" av Stephen King och Storbritanniens premiärminister Theresa May har läst samtliga böcker om Harry Potter. Det är den

 • 2017-05-21

Här är politikernas favoritböcker

dn.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron kan citera Molière ur minnet, Kanadas president Justin Trudeau har läst ”praktiskt taget allt” av Stephen King och Storbritanniens premiärminister Theresa May har läst samtliga böcker om Harry Potter.

 • 2017-05-21

”Politikens höger-vänster har börjat spela ut sin roll”

dn.se

Forskningen om vad som skapar mest välfärd ger ett annorlunda och tämligen tydligt svar. Nämligen att det är en särskild kombination av marknad och offentliga regleringar som uppnår bäst resultat. Det och valet av Emmanuel Macron kan tyda på att vi står inför ett politiskt skifte i historien, skriver Bo Rothstein, professor i statsvetenskap.

 • 2017-05-20

Österrikes ”underbarn” sågar Merkel och kopierar Macron

svd.se

Österrikes regeringskoalition har imploderat och landet går mot nyval den 15 oktober. Stor vinnare är redan nu utrikesminister Sebastian Kurz, det 30-åriga politiska ”underbarnet” som försöker kopiera Emmanuel Macrons valkampanj.

 • 2017-05-19

Macron till Mali för att förstärka Frankrikes insats

dn.se

Medan företrädaren François Hollande inledde sitt presidentskap med att dra tillbaka franska soldater från Afghanistan åker Emmanuel Macron i dag till Mali, rapporterar Reuters. Frankrike har cirka 4.000 soldater i det västafrikanska landet, där inbördeskrig har pågått sedan 2012.

 • 2017-05-19

Klockrent val med Goulard på kommandobryggan

svd.se

Den liberala EU-parlamentarikern Sylvie Goulard har kallats hem till Frankrike för att bli försvarsminister i Emmanuel Macrons regering. Det är sannolikt ett klockrent val.

 • 2017-05-18

Macron och Putin talade i telefon

sydsvenskan.se

Frankrikes nytillträdde president Emmanuel Macron diskuterade med sin ryske kollega Vladimir Putin hur de kylslagna relationerna mellan Paris och Moskva kan förbättras, då de två ledarna på torsdagen talade i telefon för första gången. Macron och Putin

 • 2017-05-18

Stödet för Macrons parti växer

sydsvenskan.se

Stödet för Frankrikes president Emmanuel Macrons mittenrörelse La République en Marche växer, enligt en ny mätning som har gjorts av Harris. Enligt mätningen kommer La République en Marche, tillsammans med allierade, att få det största stödet i parlame

 • 2017-05-18

Stödet för Macrons parti växer

dn.se

Stödet för Frankrikes president Emmanuel Macrons mittenrörelse En marche (På väg) växer, enligt en ny mätning som har gjorts av Harris.

 • 2017-05-18

Högerpolitiker får styra över ekonomin i nya regeringen

dn.se

Emmanuel Macrons delikata balansgång mellan blocken fortsätter – men med en allt tydligare slagsida åt höger. När samtliga ministrar i Macrons första regering offentliggjordes på onsdagen fick två tunga högernamn kontroll över Frankrikes ekonomiska politik.

 • 2017-05-17

Jämställt och blandat i Frankrikes nya regering

dn.se

Nio män och nio kvinnor. En konservativ finansminister och en socialist som utrikeschef. President Emmanuel Macrons första regering i Frankrike är brett blandad från både höger och vänster.

 • 2017-05-17

I dag presenterar Macron sin regering

svd.se

En socialistisk försvarsminister och en tv-journalist som miljöansvarig? Så lyder några av spekulationerna inför dagens franska regeringsutnämning. President Emmanuel Macron ska dessförinnan äta lunch med EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk.

 • 2017-05-17

Macron presenterar sin regering

sydsvenskan.se

Frankrikes president Emmanuel Macron väntas i eftermiddag presentera sin regering. Redan i måndags meddelade den nytillträdde statschefen att borgmästaren i Le Havre, högermannen Édouard Philippe, blir premiärminister. Resten av kabinettet skulle ha pre

 • 2017-05-17

Macron behöver mer betänketid

dn.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron vill kolla alla sina ministrar ett varv till. Presentationen av den nya regeringen skjuts därför upp ett dygn. Medier i Paris uppger att Macrons stab nu utlovar att ministrarna avslöjas klockan 15 på onsdagen.

 • 2017-05-16

Macron vill boosta Paris OS-ansökan

sydsvenskan.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron ska åka till Lima när omröstningen om 2024 års OS-värd avgörs där den 13 september. Paris arrangerade OS 1900 och 1924 och Macron är en stark supporter till att det snart är dags igen. – Det här är ett bevis på e

 • 2017-05-16

Macron vill boosta Paris OS-ansökan

dn.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron ska åka till Lima när omröstningen om 2024 års OS-värd avgörs där den 13 september.

 • 2017-05-16

Macron kan komma med brokig blandning

sydsvenskan.se

Fokus kommer, som brukligt, att vara på tunga poster som utrikes och finans när Frankrikes nye president Emmanuel Macron i eftermiddag presenterar sin regering. När Macron valde premiärminister i måndags blev det en högerman, Édouard Philippe. Men pres

 • 2017-05-16

Merkel lovar närmare samarbete med Macron

dn.se

En ny färdplan för EU och ett närmare tysk-franskt partnerskap. Det är två av löftena från förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron, som besökte Berlin på måndagskvällen.

 • 2017-05-15

EU:s tungviktare pratar om reformerad union

svd.se

EU:s båda tungviktare öppnar för att ändra i EU-fördraget för att öka integreringen och stärka unionen och eurosamarbetet mot kriser. Det stod klart när Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog emot Frankrikes nye president Emmanuel Macron i Berlin.

 • 2017-05-15

Merkel och Macron ser reformerat EU

sydsvenskan.se

Tyskland och Frankrike är beredda att ändra i EU:s fördrag för att öka integreringen och stärka unionen och eurosamarbetet mot kriser. Det stod klart när Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog emot Frankrikes nye president Emmanuel Macron i Berlin.

 • 2017-05-15

EU:s tungviktare pratar om reformerad union

sydsvenskan.se

EU:s båda tungviktare öppnar för att ändra i EU-fördraget för att öka integreringen och stärka unionen och eurosamarbetet mot kriser. Det stod klart när Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog emot Frankrikes nye president Emmanuel Macron i Berlin.

 • 2017-05-15

Macron och Merkel – EU:s nya maktpar

svd.se

I söndags installerades han som president. På måndagen utsåg han Edouard Philippe till ny premiärminister – och skyndade sedan till Berlin. Emmanuel Macron och Angela Merkel är radarparet som sannolikt kommer att forma Europas framtid.

 • 2017-05-15

Frankrike har fått en ny premiärminister

expressen.se

Frankrikes president Emmanuel Macron har valt en ny premiärminister. Det blir center-högerpolitikern Édouard Philippe, 46.

 • 2017-05-15

Erik de la Reguera: Philippe har tidigare varnat för Macrons oerfarenhet

dn.se

PARIS. Frankrikes president Emmanuel Macron utsåg på måndagen högerpolitikern Edouard Philippe till landets nya premiärminister. DN:s Pariskorrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om utnämningen.

 • 2017-05-15

Philip Teir: En avslappnad öppenhet som provocerar antidemokrater

dn.se

KOMMENTAR. Dagarna före det franska valet skrev Lauren Collins en intressant artikel i New Yorker om hur Emmanuel Macron under kampanjen fick tackla frågor om sin barnlöshet.

 • 2017-05-15

Paret Macrons nya liv i Elyséepalatset i Paris

expressen.se

Här är Emmanuel Macrons nya vardagsliv. Expressen besökte palatset där Frankrikes nya president flyttar i med sin fru Brigitte Macron. Massiva guldinfattningar och risiga köksingångar präglar deras hem.

 • 2017-05-15

Macron utser sin premiärminister

dn.se

Emmanuel Macron, som svors in i presidentpalatset på söndagen, ska under förmiddagen offentliggöra sin premiärminister. Mycket talar för att det inte blir någon från det egna partiet.

 • 2017-05-15

Merkel väntas pressa Macron om budgeten

dn.se

Berlin. I dag, bara ett dygn efter att han installerats som Frankrikes president, reser Emmanuel Macron till Berlin för ett möte med förbundskansler Angela Merkel. Högst på agendan står ödesfrågan om Europas framtid – liksom en rad frågor där de bägge ledarna inte är överens.

 • 2017-05-15

Elyséepalatsets förbannelse – olyckliga kvinnor i vackra salar

svd.se

François Hollande har lämnat över spiran och kärnvapenkoderna till Emmanuel Macron, som ny flyttar in i Elyséepalatset med sin hustru Brigitte. Till ett liv i sus och dus, en bal på slottet bland guldkandelabrar, kristallkronor och magnifika takfresker. Eller?

 • 2017-05-14

Bernard-Henri Lévy: Emmanuel Macron, romanen

dn.se

KOLUMNEN. Bernard-Henri Lévy är fransk författare och filosof, mest känd för sin bok ”Barbari med mänskligt ansikte”. Som historia var det franska presidentvalet nästan för bra för att vara sant. Många hoppas nu att Macron ska misslyckas. Men landet behöver hans ungdomliga entusiasm.

 • 2017-05-14

Tidslinje: Emmanuel Macron

sydsvenskan.se

Emmanuel Macron har installerats som president – se hans väg till makten.

 • 2017-05-14

Macron installerad som Frankrikes president

dn.se

Emmanuel Macron är nu officiellt Frankrikes president. Han installerades vid en ceremoni under söndagen.

 • 2017-05-14

Macron vill reformera och ge nytt liv åt EU

dn.se

Paris. Emmanuel Macron vill ge Frankrike och dess invånare självförtroendet tillbaka, och reformera och ge nytt liv till Europeiska unionen. Det slog han fast i sitt installationstal i Élyséepalatset på söndagen.

 • 2017-05-14

Undantagslagar het potatis för Macron

svd.se

Husarrester som bara förlängs. Protester som förbjuds. Husrannsakningar utan domstolsbeslut. I det Frankrike där Emmanuel Macron nu är president råder fortfarande undantagstillstånd efter terrordåden i Paris 2015.

 • 2017-05-14

Undantagslagar het potatis för Macron

sydsvenskan.se

Husarrester som bara förlängs. Protester som förbjuds. Husrannsakningar utan domstolsbeslut. I det Frankrike där Emmanuel Macron nu är president råder fortfarande undantagstillstånd efter terrordåden i Paris 2015. – Det som borde vara exceptionellt hål

 • 2017-05-14

Live – Macron svärs in som president

dn.se

Frankrikes nye president Emmanuel Macron ska hålla sitt installationstal.

 • 2017-05-14

Många frågetecken kvar när Macron blir statschef

dn.se

Paris. Sällan har så mycket hemlighetsmakeri omgärdat en presidents makttillträde som när Emmanuel Macron officiellt blir Frankrike statschef i dag, söndag. In i det sista är det höljt i dunkel vem som blir hans första premiärminister och hur den 39-årige Macron tänker sig att bygga en majoritet i parlamentet.

 • 2017-05-14

Macron tar över facklan efter Hollande

expressen.se

PARIS/STOCKHOLM. I dag lämnar François Hollande över facklan till Frankrikes nya president Emmanuel Macron. 39-åringen får då bland annat tillgång till den hemliga bunkern och kärnvapenkoderna innan Hollande lämnar Élyséepalatset för sista gången. Därefter väntar en rad tuffa beslut för Frankrikes yngsta president någonsin.

 • 2017-05-14

Brigitte slår tillbaka mot sexismen

expressen.se

Frankrikes nya presidenthustru Brigitte Macron har förlöjligats efter maken Emmanuel Macrons valseger förra helgen. Nu slår hon och andra tillbaka mot sexismen, rapporterar CNN. - Detta är attacker som aldrig hade riktats mot en manlig politiker eller mot en man som är tillsammans med en kvinnlig politiker, säger presidenthustruns dotter Tiphaine Auzière.

 • 2017-05-13

Emmanuel Macron kommer till Sverige

expressen.se

Emmanuel Macron kommer till Sverige i november. Statminister Stefan Löfven bjöd in den nyvalda presidenten när han ringde för att gratulera honom till segern på fredagen.

 • 2017-05-12

Macron ilar till Merkel i Berlin

sydsvenskan.se

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tar på måndag emot Emmanuel Macron i Berlin, meddelar Merkels talesperson. Mötet sker dagen efter att Emmanuel Macron installeras som Frankrikes president. Merkel hyllade Macrons seger över Nationella frontens Mar

 • 2017-05-12

Macron reser till Merkel i Berlin

dn.se

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tar på måndag emot Emmanuel Macron i Berlin, meddelar Merkels talesperson. Mötet sker dagen efter att Emmanuel Macron installeras som Frankrikes president.

 • 2017-05-12

Fransmännen vill att Juppé ska bilda radarpar med Macron

dn.se

Det är den grå konservative före detta premiärministern Alain Juppé som fransmännen helst vill se som ny premiärminister tillsammans med den nyvalde presidenten Emmanuel Macron. Macron samlar folk från höger och vänster – många helt oprövade – till vallistorna för sitt nybilade parti.

 • 2017-05-12

Macron nobbar erbjudande från Valls

expressen.se

Frankrikes tillträdande president Emmanuel Macron har blivit erbjuden hjälp av Socialistpartiets Manuel Valls. Men Macron nobbar Valls.

 • 2017-05-11

Erik de la Reguera: Macrons val visar att han vill uppfylla sina löften

dn.se

PARIS. Emmanuel Macrons parti La République en Marche (LRM) presenterade på torsdagen 428 kandidater inför parlamentsvalet i juni, varav hälften aldrig tidigare ska ha varit folkvalda. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om Macrons satsning på att säkra en majoritet i Nationalförsamlingen.

 • 2017-05-11

Hälften kvinnor av Macrons kandidater

dn.se

Hälften av Frankrikes nye president Emmanuel Macrons kandidater till parlamentsvalet i sommar är nu kvinnor. Det skriver nyhetsbyrån AFP.

 • 2017-05-11

24 år äldre visar ”Bibi” väg till fransmännens hjärtan

svd.se

Frankrike har inte enbart en ny president: en ny sorts ”first lady” intar Elyséepalatset. Emmanuel Macron har gjort klart att hans erfarna fru Brigitte ska spela en viktig roll i hans presidentskap – och kanske kan hans före detta dramalärarinna visa vägen till fransmännens hjärtan.

 • 2017-05-11

Macron presenterar sina kandidater

svd.se

Han vann presidentvalet, men om en månad väntar en ny prövning för Emmanuel Macron: parlamentsvalet. Vid lunchtid i dag ska han presentera de kandidater som ska ställa upp för hans nystartade parti Republique en Marche.

 • 2017-05-11

Macron presenterar sina kandidater

sydsvenskan.se

Han vann presidentvalet, men om en månad väntar en ny prövning för Emmanuel Macron: parlamentsvalet. Vid lunchtid i dag ska han presentera de kandidater som ska ställa upp för hans nystartade parti Republique en Marche. Hälften av kandidaterna till de 5

 • 2017-05-11
macron(79), emmanuel(54), och(46), en(38), president(37), som(36), frankrikes(31), att(31), för(29), till(27), det(26), är(24), macrons(22), på(21), har(21), med(16), merkel(16), om(15), av(14), ska(13), den(13), ny(12), paris(12), premiärminister(12), sin(12), de(11), när(11), berlin(11), nye(11), han(11), ett(10), frankrike(10), nya(10), mot(8), hans(8), nu(8), angela(8), vill(8), regering(8), där(7), efter(7), kandidater(7), la(7), eus(7), förbundskansler(7), från(6), över(6), blir(6), philippe(6), dag(6), kan(6), marche(6), men(6), in(6), parti(6), stödet(5), presenterar(5), franska(5), tysklands(5), emot(5), hollande(5), kommer(5), brigitte(5), frågor(4), sina(4), eu(4), sitt(4), erik(4), reguera(4), här(4), tillbaka(4), klart(4), tungviktare(4), liv(4), kvinnor(4), hälften(4), första(4), parlamentsvalet(4), unionen(4), växer(4), läst(4), tog(3), detta(3), allt(3), samtliga(3), två(3), inte(3), hur(3), presidentvalet(3), många(3), stod(3), kriser(3), eurosamarbetet(3), integreringen(3), öka(3), stärka(3), françois(3), före(3), putin(3), ändra(3), väntar(3), höger(3), under(3), vara(3), vid(3), ge(3), inför(3), tillsammans(3), elyséepalatset(3), val(3), valls(3), tar(3), enligt(3), landet(3), presentera(3), république(3), upp(3), édouard(3), bara(3), söndagen(3), talesperson(2), mötet(2), installeras(2), sker(2), dagen(2), valet(2), merkels(2), presidentskap(2), lunchtid(2), soldater(2), meddelar(2), måndag(2), rapporterar(2), står(2), visar(2), sedan(2), månad(2), mali(2), nyvalda(2), fransmännen(2), tunga(2), élyséepalatset(2), installationstal(2), nytt(2), reformera(2), officiellt(2), väg(2), åka(2), politikernas(2), juppé(2), prövning(2), skriver(2), nobbar(2), mittenrörelse(2), österrikes(2), vann(2), redan(2), trudeau(2), mest(2), favoritböcker(2), politiker(2), mycket(2), klockrent(2), torsdagen(2), mellan(2), sverige(2), försvarsminister(2), sannolikt(2), talade(2), roll(2), telefon(2), nytillträdde(2), då(2), ledarna(2), hem(2), gången(2), goulard(2), presidenten(2), spela(2), honom(2), avgörs(2), försöker(2), citera(2), molière(2), ur(2), minnet(2), justin(2), praktiskt(2), taget(2), potter(2), stephen(2), king(2), storbritanniens(2), theresa(2), may(2), böcker(2), harry(2), september(2), kanadas(2), os-värd(2), framtid(2), vänster(2), facklan(2), så(2), majoritet(2), fick(2), hjärtan(2), behöver(2), pratar(2), lämnar(2), reformerad(2), union(2), båda(2), öppnar(2), eu-fördraget(2), installerades(2), republique(2), onsdagen(2), sista(2), utsåg(2), gjorts(2), års(2), åt(2), måndags(2), ha(2), aldrig(2), fransmännens(2), får(2), slår(2), mätning(2), regeringen(2), ministrar(2), statschef(2), harris(2), nio(2), sexismen(2), ställa(2), väntas(2), måndagen(2), eftermiddag(2), edouard(2), förlängs(2), fortfarande(2), råder(2), domstolsbeslut(2), utan(2), husrannsakningar(2), dygn(2), förbjuds(2), husarrester(2), undantagslagar(2), potatis(2), het(2), boosta(2), se(2), os-ansökan(2), europas(2), omröstningen(2), lima(2), undantagstillstånd(2), protester(2), terrordåden(2), bland(2), lévy(2), närmare(2), bernard-henri(2), eller(2), dns(2), tre(2), svarar(2), kärnvapenkoderna(2), reser(2), nystartade(2), tidigare(2), installerats(2), besökte(2), fru(2), flyttar(2), rad(2), regleringar(1), skifte(1), offentliga(1), bäst(1), välfärd(1), resultat(1), vi(1), politiskt(1), uppnår(1), kopierar(1), historien(1), bo(1), rothstein(1), professor(1), statsvetenskap(1), underbarn(1), sågar(1), regeringskoalition(1), imploderat(1), går(1), kombination(1), tyda(1), marknad(1), valt(1), särskild(1), högerpolitikern(1), teir(1), forskningen(1), fördrag(1), söndags(1), skyndade(1), radarparet(1), forma(1), fått(1), center-högerpolitikern(1), varnat(1), oerfarenhet(1), landets(1), nämligen(1), pariskorrespondent(1), utnämningen(1), maktpar(1), offentliggöra(1), konservativ(1), blandat(1), ger(1), annorlunda(1), tämligen(1), tydligt(1), svar(1), skapar(1), mätningen(1), uppgift(1), få(1), nyval(1), stor(1), kollega(1), vladimir(1), kylslagna(1), relationerna(1), moskva(1), förbättras(1), tyskland(1), allierade(1), största(1), olika(1), parlame(1), (på(1), väg)(1), ryske(1), högerpolitiker(1), ekonomin(1), delikata(1), balansgång(1), blocken(1), fortsätter(1), tydligare(1), män(1), ut(1), sätta(1), vad(1), terapin(1), presidentens(1), ambitiösa(1), reformplaner(1), kräver(1), enorma(1), snabba(1), kraftfulla(1), insatser(1), utlöser(1), också(1), konfrontationer(1), börjat(1), motståndare(1), stoppa(1), dessutom(1), förutsätter(1), inrikespolitiska(1), projekt(1), efterhand(1), reformer(1), inom(1), politikens(1), höger-vänster(1), beredda(1), dagarna(1), reformerat(1), både(1), brukligt(1), poster(1), arrangerade(1), utrikes(1), pre(1), kabinettet(1), socialist(1), utrikeschef(1), brett(1), blandad(1), i dag(1), blandning(1), socialistisk(1), tv-journalist(1), miljöansvarig(1), lyder(1), några(1), spekulationerna(1), dagens(1), skulle(1), regeringsutnämning(1), äta(1), lunch(1), fokus(1), brokig(1), rådsordförande(1), stab(1), offentliggjordes(1), betänketid(1), kolla(1), alla(1), varv(1), presentationen(1), skjuts(1), därför(1), medier(1), uppger(1), utlovar(1), komma(1), ministrarna(1), avslöjas(1), mer(1), klockan(1), os(1), stark(1), supporter(1), snart(1), dags(1), igen(1), bevis(1), permanente(1), donald(1), ser(1), paret(1), massiva(1), guldinfattningar(1), risiga(1), köksingångar(1), präglar(1), deras(1), utser(1), svors(1), presidentpalatset(1), förmiddagen(1), valde(1), expressen(1), avslappnad(1), philip(1), högerman(1), pres(1), lovar(1), samarbete(1), färdplan(1), tysk-franskt(1), otacksamma(1), löftena(1), måndagskvällen(1), palatset(1), vardagsliv(1), tusk(1), provocerar(1), meddelade(1), statschefen(1), borgmästaren(1), le(1), havre(1), högermannen(1), resten(1), dessförinnan(1), finansminister(1), finans(1), blev(1), antidemokrater(1), barnlöshet(1), kommentar(1), skrev(1), lauren(1), collins(1), intressant(1), artikel(1), new(1), yorker(1), kampanjen(1), tackla(1), öppenhet(1), slagsida(1), sus(1), högernamn(1), lady(1), hustru(1), dus(1), bal(1), olyckliga(1), slottet(1), guldkandelabrar(1), kristallkronor(1), magnifika(1), man(1), cnn(1), takfresker(1), spiran(1), visa(1), attacker(1), intar(1), förbannelse(1), elyséepalatsets(1), någon(1), egna(1), bibi(1), partiet(1), pressa(1), budgeten(1), hade(1), lämnat(1), år(1), hål(1), beslut(1), tuffa(1), november(1), därefter(1), statminister(1), innan(1), borde(1), stefan(1), 39-åringen(1), exceptionellt(1), live(1), salar(1), svärs(1), hemliga(1), tillgång(1), annat(1), hålla(1), frågetecken(1), bunkern(1), presenterade(1), uppfylla(1), juni(1), vackra(1), äldre(1), enbart(1), kvar(1), fransk(1), sommar(1), förlöjligats(1), säkra(1), nationalförsamlingen(1), valseger(1), folkvalda(1), kvinnlig(1), helgen(1), gjort(1), kolumnen(1), författare(1), nästan(1), erfarna(1), säger(1), varav(1), dramalärarinna(1), filosof(1), känd(1), bok(1), förra(1), varit(1), presidenthustruns(1), kanske(1), nyhetsbyrån(1), afp(1), riktats(1), hon(1), möte(1), sorts(1), manlig(1), agendan(1), ödesfrågan(1), liksom(1), first(1), bägge(1), överens(1), högst(1), andra(1), var(1), ansikte(1), viktig(1), presidenthustru(1), korrespondent(1), barbari(1), mänskligt(1), romanen(1), satsning(1), maken(1), historia(1), dotter(1), hyllade(1), sällan(1), kontroll(1), europeiska(1), västafrikanska(1), inbördeskrig(1), pågått(1), kommandobryggan(1), liberala(1), eu-parlamentarikern(1), sylvie(1), dra(1), talar(1), partnerskap(1), dess(1), cirka(1), invånare(1), självförtroendet(1), slog(1), fast(1), vallistorna(1), oprövade(1), helt(1), folk(1), nybilade(1), samlar(1), helst(1), i det(1), reuters(1), premiärministern(1), kurz(1), ekonomiska(1), politik(1), jämställt(1), styra(1), oktober(1), diskuterade(1), kallats(1), vinnare(1), utrikesminister(1), sebastian(1), 30-åriga(1), åker(1), politiska(1), underbarnet(1), kopiera(1), valkampanj(1), förstärka(1), insats(1), medan(1), företrädaren(1), bli(1), inledde(1), afghanistan(1), alain(1), konservative(1), nationella(1), söndag(1), (lrm)(1), frontens(1), seger(1), löfven(1), paris/stockholm(1), ilar(1), bjöd(1), omgärdat(1), presidents(1), makttillträde(1), fredagen(1), installerad(1), hemlighetsmakeri(1), segern(1), dunkel(1), gratulera(1), vem(1), 39-årige(1), tänker(1), sig(1), bygga(1), ringde(1), höljt(1), auzière(1), makten(1), grå(1), tiphaine(1), radarpar(1), bilda(1), någonsin(1), yngsta(1), nyvalde(1), mar(1), ceremoni(1), tillträdande(1), löften(1), bra(1), parlamentet(1), manuel(1), blivit(1), socialistpartiets(1), sant(1), hjälp(1), hoppas(1), erbjudande(1), misslyckas(1), erbjuden(1), ungdomliga(1), entusiasm(1), tidslinje(1), vägen(1), kandidaterna(1),

Det finns ytterligare 261 nyheter till denna händelse. Kontakta mig vid intresse.

Urval från nio olika rikstäckande nyhetstidningar och myndigheter