Uppdatera till en bättre webbläsare eller pröva rensa cache-minnet.
Emmanuel Macron

går mot ny storseger

Totalt 42 nyheter från 6 olika källor.

Erik de la Reguera: Det låga valdeltagandet tar ned Macrons triumf

dn.se

ANALYS. Många unga, franska låginkomsttagare gick inte och röstade i söndags. Så kan, en aning förenklat, vänsterns katastrofval förklaras. Även Nationella frontens svaga resultat beror till stor del på att dess sympatisörer i arbetarklassen inte tog sig till valurnorna. Men Emmanuel Macron bör ha en sak i åtanke: det kan ändras.

  • 2017-06-12

Merkel gratulerar Macron

sydsvenskan.se

Tysklands förbundskansler Angela Merkel gratulerar Frankrikes president Emmanuel Macron till "hans stora framgång" i det franska parlamentsvalet. Hennes talesperson Steffen Seibert skriver på Twitter: "Förbundskansler Merkel: Mina innerliga gratulation

  • 2017-06-12

Falkehed: "En seger av historiska mått"

expressen.se

Frankrikes president Emmanuel Macrons parti En Marche ser ut att gå mot en storseger enligt de första vallokalsundersökningarna i parlamentsvalet. - Det är en seger av historiska mått, säger Expressens korrespondent Magnus Falkehed. Samtidigt ser det ut att bli ett förnedrande nederlag för Le Pens Front national.

  • 2017-06-11

Macron med mandat varnas för hybris

svd.se

Med resultaten i parlamentsvalet i Frankrike kan nu president Emmanuel Macron få möjlighet att försöka driva igenom sina reformer i landet. Men en så massiv seger har också sina inneboende risker, påpekar kommentatorerna.

  • 2017-06-11

Macron med mandat varnas för hybris

sydsvenskan.se

Med resultaten i parlamentsvalet i Frankrike kan nu president Emmanuel Macron få möjlighet att försöka driva igenom sina reformer i landet. Men en så massiv seger har också sina inneboende risker, påpekar kommentatorerna. – Det finns risk för att han dr

  • 2017-06-11

Expert: Nu har Macron fått sitt mandat

sydsvenskan.se

Med resultaten i parlamentsvalet i Frankrike kan nu president Emmanuel Macron få möjlighet att försöka driva igenom sina reformer i landet. – Mandatet finns alldeles säkert där, även om det är en valomgång kvar på söndag, säger Mats Karlsson, chef för U

  • 2017-06-11

Macron vänder upp och ned på fransk politik

svd.se

Det unga och okända kortet "som vet allt om allt" är inte okänt längre. På kort tid skapade Emmanuel Macron en ny politisk rörelse, vann presidentposten – och nu vänder han fullständigt upp och ned på hela det franska politiska landskapet.

  • 2017-06-11

Macron vänder upp och ned på fransk politik

sydsvenskan.se

Det unga och okända kortet "som vet allt om allt" är inte okänt längre. På kort tid skapade Emmanuel Macron en ny politisk rörelse, vann presidentposten – och nu är han på god väg att fullständigt vända upp och ned på hela det franska politiska landskape

  • 2017-06-11

Katastrofval för franska socialdemokrater

sydsvenskan.se

President Emmanuel Macrons rörelse La République en marche ser ut att gå mot en jordskredsseger i det franska parlamentsvalet. Socialistpartiet, ett av de partier som dominerat fransk politik i decennier, kan bli i stort sett utraderat. Den politiska jo

  • 2017-06-11

Fördel Macron inför finalen i franska valet

sydsvenskan.se

President Emmanuel Macrons rörelse La République en marche ser ut att gå mot egen majoritet i det franska parlamentsvalet. Socialisterna, ett av de partier som dominerat fransk politik i decennier, rasar. Den politiska jordbävningen i fransk politik dun

  • 2017-06-11

Macron vinner storseger – ”krossar” traditionella partier

svt.se/nyheter

Emmanuel Macrons parti La République en marche vann en jordskredsseger i det franska parlamentsvalets första omgång, i vilken valdeltagandet varit historiskt lågt. Macrons nybildade rörelse så gott som utklassar de äldre partierna.– Det franska folket har visat att de vill ha snabba reformer, säger en talesman för regeringen enligt Reuters.

  • 2017-06-11

Macrons rörelse gör succé

expressen.se

President Emmanuel Macron fortsätter att göra succé. Nu får hans rörelse La République En Marche omkring 32 procent av rösterna i första omgången av parlamentsvalet - och får troligen egen majoritet med bred marginal. - Vi tar emot det här resultatet med stor ödmjukhet och ett enormt ansvar, säger Jean-Paul Delevoye, talesperson för La République En Marche, till Le Figaro.

  • 2017-06-11

Emmanuel Macron kan få en unik styrkeposition

expressen.se

PARIS. Under eftermiddagen låg valdeltagandet på låg nivå i Frankrike.  Det kan hjälpa den sittande statschefen Emmanuel Macron att bli en president av Guds nåde. En fransk president bestämmer över liv och död för landets fiender.

  • 2017-06-11

Historiskt stor majoritet för Macron

dn.se

President Emmanuel Macrons parti ser ut att få en stor majoritet i den franska nationalförsamlingen, enligt de första vallokalsundersökningarna. Ultranationalistiska Nationella fronten går oväntat dåligt – och Socialistpartiet kan mista huvuddelen av sina mandat. 

  • 2017-06-11

Erik de la Reguera: Fransk politik har ställts på huvudet

dn.se

PARIS. Rekordlågt valdeltagande till trots – det ser ut att bli en historisk framgång för Emmanuel Macron och hans parti La République en Marche i söndagens val till nationalförsamlingen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om parlamentsvalet.

  • 2017-06-11

Erik de la Reguera: Macron är redan historisk

dn.se

Paris. Höger-vänsterskalan grundades en gång i tiden i Frankrike. Men i går, söndag, gick ett kraftigt skalv genom denna politiska och ideologiska uppdelning som kan få följdverkningar i åratal framöver. Emmanuel Macron är därmed redan historisk – bara en dryg månad efter makttillträdet.

  • 2017-06-11

Live: Första omgången i franska parlamentsvalet

dn.se

Emmanuel Macrons parti La République en marche går mot en storseger i franska parlamentsvalets första omgång. I den vallokalsundersökning som presenteraes klockan 20 fick partiet 32,2 procent. Nu börjar rösträkningen – DN rapporterar direkt.

  • 2017-06-11

Macron mot jordskredsseger - Hyllad bragd på Friends

svd.se

Parlamentsvalet är i gång i Frankrike. När väljarna lägger sina röster i den första rundan handlar det om att välja 577 kandidater till lika många platser i parlamentet. För den nyvalde presidenten Emmanuel Macrons del gäller det att hans mittenrörelse En marche får minst 289 platser. För en månad sedan saknade partiet nästan helt kandidater. Men opinionsmätningarna, senast en från Ipsos/Steria som redovisas av fransk public service, visar att Macrons parti tillsammans med mittenpartnern Modem, kan få uppemot 400 mandat. Socialdemokraterna kan bli i stort sett utraderade i dagens val. I fredags morse stod det klart att inget parti får egen majoritet efter det brittiska nyvalet. Premiärminister Theresa May kritiserar hårt för att ha tagit ett dåligt beslut och utlysa nyval. Under helgen har hon fortsatt med sina frenetiska försök att komma överens med nordirländska DUP så att hon själv kan sitta kvar som landets premiärminister. Men Jeremy Corbyn tycker fortfarande att han kan ta över, och allt fler även på Mays konservativa sida är öppet kritiska. Det är två dagar sedan den osannolika bragden på Friends arena i Stockholm. Janne Andersson och hans hittills framgångsrika landslag stakar nu ut vägen mot VM i Ryssland om precis ett år. Fortsatt trevlig söndag!

  • 2017-06-11

Brigitte Trogneux cyklar in i franska hjärtan

dn.se

Under helgens första valomgång i det franska parlamentsvalet, spreds bilder på president Emmanuel Macron och hans fru Brigitte Trogneux som mötte folket till cykel i den lilla staden Touquet i norra Frankrike.

  • 2017-06-11

Macron går mot ny storseger

dn.se

Vallokalerna i Frankrike är öppna till klockan 20 i kväll. Mitt på dagen hade knappt 20 procent röstat. Ingen tvivlar på att president Emmanuel Macrons parti går mot en seger, frågan är hur stor majoriteten blir.

  • 2017-06-11

Allt du behöver veta om franska parlamentsvalet

expressen.se

Vallokalerna har öppnat för den första omgången i dagens franska parlamentsval. Valet är avgörande för nye presidenten Emmanuel Macrons möjligheter att få igenom sitt program. Vi reder ut allt du behöver veta om parlamentsvalet i Frankrike.

  • 2017-06-11

Macrons rörelse spås ta storslam i dag

svd.se

En politisk jordbävning väntas i parlamentsvalet i Frankrike. Frågan är inte längre om den nye presidenten Emmanuel Macrons rörelse La République en marche får egen majoritet, utan hur stor den blir.

  • 2017-06-11

Macrons rörelse spås ta storslam i dag

sydsvenskan.se

En politisk jordbävning väntas i parlamentsvalet i Frankrike. Frågan är inte längre om den nye presidenten Emmanuel Macrons rörelse La République en marche får egen majoritet, utan hur stor den blir. När väljarna i dag ger sig ut för att lägga sina röst

  • 2017-06-11

Här är partierna som gör upp – och deras viktigaste frågor

dn.se

Emmanuel Macron. Foto: AFP La République en Marche Rörelsen ”En Marche” (Framåt!) skapades den 6 april 2016 i den dåvarande ekonomiministern Emmanuel Macrons hemstad Amiens. Organisationen var då i första hand en kampanjorganisation för Macron själv, som redan hade långt gångna planer på att lansera en presidentkandidatur.

  • 2017-06-11

Macron har erövrat fransmännens hjärtan – nu kan han skrälla i valet

dn.se

○ En politisk jordbävning kan vara på väg i Frankrike. ○ I dag, söndag, hålls första omgången i parlamentsvalet och mycket talar för att president Emmanuel Macrons nya parti får egen majoritet. ○ På bara ett år har La République en Marche gått från en liten kampanjorganisation till ett parti med stora maktambitioner.

  • 2017-06-11

Peter Wolodarski: Extremisterna vinner när mänskliga rättigheter begränsas.

dn.se

Storbritannien och USA har kört i diket politiskt. Sverige kan lära av misstagen och inspireras av Angela Merkel och Emmanuel Macron.

  • 2017-06-11

Matilda Molander: Macron går mot en förkrossande osäker seger

dn.se

På söndagen är det dags igen, val i Europa. Den här gången är det parlamentsval i Frankrike. Ska president Emmanuel Macron få det stöd han behöver för att få igenom sina reformer?

  • 2017-06-11

Experterna hade fel – Macron är ostoppbar

svd.se

Alla prognoser flög ut genom fönstret, och valexperterna äter skamset upp sina hattar. Frankrikes nya president Emmanuel Macron fortsätter sitt erövringståg i fransk politik och ser nu ut att, mot alla odds, kamma hem en egen majoritet i nationalförsamlingen i Paris.

  • 2017-06-10

Paret revolutionerar den politiska stilen

expressen.se

PARIS. På söndag går fransmännen till parlamentsvalets första omgång. Det väntas bli en lavinartad seger för Frankrikes nytillsatte president Emmanuel Macrons parti. Det har Magic Macron mycket att tacka sin hustru för, hävdar många. Segerparet har revolutionerat den politiska stilen.

  • 2017-06-10

Ministermisstankar moln över Macrons valspurt

svd.se

När Frankrike på söndagen går till parlamentsval spås president Emmanuel Macrons politiska rörelse en förkrossande seger. Men fuskmisstankar mot två av hans ministrar betyder smolk i glädjebägaren.

  • 2017-06-10

Ministermisstankar moln över Macrons valspurt

sydsvenskan.se

Emmanuel Macrons politiska rörelse spås göra förkrossande seger i parlamentsvalet.

  • 2017-06-10

Michael Winiarski: Ett år av framgångar för outsiders

dn.se

Brexit, Donald Trump, högerpopulistiska vågor i Europa, seger för Emmanuel Macron  – och nu en stor framgång för ett Labour som ligger längre ut på vänsterkanten än på mycket länge. Det har varit tolv månader av framgångar för outsiders.

  • 2017-06-09

Macrons stödparti utreds för fejkjobb

sydsvenskan.se

Åklagare i Frankrike öppnar en inledande utredning mot mittenpartiet Mouvement Démocrate (Modem) med anledning av misstänkt fusk med allmänna medel, meddelar åklagarmyndigheten. Modem stöder president Emmanuel Macron, och partiledaren François Bayrou so

  • 2017-06-09

Franska presidenten vill locka amerikanska forskare

nyteknik.se

Frankrikes president Emmanuel Macron lanserar en webbsajt med syftet att locka forskare och företagare till Frankrike för att driva på klimatarbetet.

  • 2017-06-09

Macrons nya klimatsajt – känga mot Trump

svd.se

Frankrikes president Emmanuel Macron lanserar en webbsajt med syftet att locka forskare och företagare till Frankrike för att driva på klimatarbetet.

  • 2017-06-08

Macron lanserar sajt för klimatet

sydsvenskan.se

Frankrikes president Emmanuel Macron lanserar en webbsajt med syftet att locka forskare och företagare till Frankrike för att driva på klimatarbetet. Namnet på sajten Make our planet great again (med adressen www.makeourplanetgreatagain.fr) är en känga

  • 2017-06-08

Macron kan vara på väg mot fransk storslam

svd.se

Den nye presidenten Emmanuel Macrons rörelse En marche (På väg) fortsätter att vända upp och ner på det politiska landskapet i Frankrike. Det kan bli storslam och absolut majoritet i parlamentet, enligt opinionsmätningarna.

  • 2017-06-08

Vinnande valvind fyller Macrons segel

svd.se

För varje ny opinionsmätning stärks trenden – president Emmanuel Macrons parti La république en marche (LREM) är på väg mot en klar majoritet i det kommande parlamentsvalet.

  • 2017-06-07

Qatar-krisen: Macron manar till lugn

sydsvenskan.se

Europeiska ledare och politiker reagerar nu på den kris som uppstått kring Qatar. Frankrikes president Emmanuel Macron är en av dem. Han uppmanar gulfstaterna att gå samman och utlovar alla möjliga initiativ för att bevara lugn. Macron talade i telefon

  • 2017-06-06

Macrons parti mot storseger i Frankrike

dn.se

President Emmanuel Macrons parti La République en Marche (LREM) ser ut att kunna få den största majoriteten i parlamentet sedan Charles de Gaulles jordskredsseger efter studentrevolterna och storstrejkerna i Frankrike1968.

  • 2017-06-06

Stark Macron-effekt i Frankrike

svd.se

President Emmanuel Macrons parti La République en Marche (LREM) ser ut att kunna få den största majoriteten i parlamentet sedan Charles de Gaulles jordskredsseger efter studentrevolterna och storstrejkerna i Frankrike 1968.

  • 2017-06-06

Stark Macron-effekt i Frankrike

sydsvenskan.se

President Emmanuel Macrons parti La République en Marche (LREM) ser ut att kunna få den största majoriteten i parlamentet sedan Charles de Gaulles jordskredsseger efter studentrevolterna och storstrejkerna i Frankrike 1968. Ipsos Sopra Steria-mätning vi

  • 2017-06-06
en(61), emmanuel(44), att(43), macron(43), och(38), på(35), det(33), macrons(33), för(33), president(27), den(24), frankrike(23), är(22), la(19), kan(19), parlamentsvalet(19), marche(19), franska(18), till(16), av(16), parti(16), mot(16), med(16), ut(15), république(15), som(14), rörelse(14), de(13), nu(13), få(13), har(13), första(12), ett(11), sina(11), majoritet(11), seger(10), ser(10), om(10), fransk(10), politiska(10), stor(8), frankrikes(8), går(8), men(7), hans(7), bli(7), han(7), upp(7), politik(7), allt(7), egen(7), får(7), inte(6), driva(6), jordskredsseger(6), presidenten(6), ned(5), så(5), storseger(5), igenom(5), reformer(5), söndag(5), längre(5), politisk(5), paris(5), efter(5), parlamentet(5), sedan(5), erik(4), reguera(4), merkel(4), gå(4), enligt(4), säger(4), mandat(4), ny(4), väg(4), omgången(4), över(4), när(4), majoriteten(4), nye(4), spås(4), storslam(4), dag(4), locka(4), forskare(4), lanserar(4), (lrem)(4), valdeltagandet(3), många(3), unga(3), även(3), ha(3), framgång(3), resultaten(3), möjlighet(3), försöka(3), landet(3), sitt(3), vänder(3), vann(3), partier(3), valet(3), parlamentsvalets(3), omgång(3), fortsätter(3), procent(3), vi(3), här(3), under(3), nationalförsamlingen(3), historisk(3), val(3), redan(3), ta(3), år(3), hade(3), frågan(3), hur(3), blir(3), behöver(3), parlamentsval(3), jordbävning(3), väntas(3), mycket(3), nya(3), förkrossande(3), alla(3), webbsajt(3), syftet(3), företagare(3), klimatarbetet(3), kunna(3), största(3), charles(3), gaulles(3), studentrevolterna(3), storstrejkerna(3), tar(2), gick(2), katastrofval(2), nationella(2), del(2), sig(2), gratulerar(2), förbundskansler(2), angela(2), stora(2), talesperson(2), falkehed(2), historiska(2), mått(2), vallokalsundersökningarna(2), korrespondent(2), le(2), varnas(2), hybris(2), massiv(2), också(2), inneboende(2), risker(2), påpekar(2), kommentatorerna(2), finns(2), valomgång(2), kvar(2), okända(2), kortet(2), vet(2), okänt(2), kort(2), tid(2), skapade(2), presidentposten(2), fullständigt(2), hela(2), landskapet(2), vända(2), socialistpartiet(2), dominerat(2), decennier(2), stort(2), sett(2), vinner(2), varit(2), historiskt(2), folket(2), vill(2), gör(2), succé(2), göra(2), låg(2), landets(2), dåligt(2), frågor(2), gång(2), genom(2), bara(2), månad(2), klockan(2), friends(2), väljarna(2), kandidater(2), platser(2), opinionsmätningarna(2), från(2), modem(2), dagens(2), premiärminister(2), hon(2), fortsatt(2), själv(2), två(2), brigitte(2), trogneux(2), hjärtan(2), vallokalerna(2), du(2), veta(2), utan(2), kampanjorganisation(2), vara(2), söndagen(2), europa(2), stilen(2), ministermisstankar(2), moln(2), valspurt(2), framgångar(2), outsiders(2), trump(2), känga(2), lugn(2), stark(2), macron-effekt(2), låga(1), triumf(1), analys(1), låginkomsttagare(1), röstade(1), söndags(1), aning(1), förenklat(1), vänsterns(1), förklaras(1), frontens(1), svaga(1), resultat(1), beror(1), dess(1), sympatisörer(1), arbetarklassen(1), tog(1), valurnorna(1), bör(1), sak(1), åtanke(1), ändras(1), tysklands(1), hennes(1), steffen(1), seibert(1), skriver(1), twitter(1), mina(1), innerliga(1), gratulation(1), expressens(1), magnus(1), samtidigt(1), förnedrande(1), nederlag(1), pens(1), front(1), national(1), risk(1), dr(1), expert(1), fått(1), mandatet(1), alldeles(1), säkert(1), där(1), mats(1), karlsson(1), chef(1), god(1), landskape(1), socialdemokrater(1), utraderat(1), jo(1), fördel(1), inför(1), finalen(1), socialisterna(1), rasar(1), jordbävningen(1), dun(1), krossar(1), traditionella(1), vilken(1), lågt(1), nybildade(1), gott(1), utklassar(1), äldre(1), partierna–(1), visat(1), snabba(1), talesman(1), regeringen(1), reuters(1), omkring(1), rösterna(1), troligen(1), bred(1), marginal(1), emot(1), resultatet(1), ödmjukhet(1), enormt(1), ansvar(1), jean-paul(1), delevoye(1), figaro(1), unik(1), styrkeposition(1), eftermiddagen(1), nivå(1), frankrike (1), hjälpa(1), sittande(1), statschefen(1), guds(1), nåde(1), bestämmer(1), liv(1), död(1), fiender(1), ultranationalistiska(1), fronten(1), oväntat(1), mista(1), huvuddelen(1), mandat (1), ställts(1), huvudet(1), rekordlågt(1), valdeltagande(1), trots(1), söndagens(1), dns(1), svarar(1), tre(1), höger-vänsterskalan(1), grundades(1), tiden(1), kraftigt(1), skalv(1), denna(1), ideologiska(1), uppdelning(1), följdverkningar(1), åratal(1), framöver(1), därmed(1), dryg(1), makttillträdet(1), live(1), vallokalsundersökning(1), presenteraes(1), fick partiet(1), börjar(1), rösträkningen(1), – dn(1), rapporterar(1), direkt(1), hyllad(1), bragd(1), lägger(1), röster(1), rundan(1), handlar(1), välja(1), lika(1), nyvalde(1), gäller(1), mittenrörelse(1), minst(1), saknade(1), partiet(1), nästan(1), helt(1), senast(1), ipsos/steria(1), redovisas(1), public(1), service(1), visar(1), tillsammans(1), mittenpartnern(1), uppemot(1), socialdemokraterna(1), utraderade(1), fredags(1), morse(1), stod(1), klart(1), inget(1), brittiska(1), nyvalet(1), theresa(1), may(1), kritiserar(1), hårt(1), tagit(1), beslut(1), utlysa(1), nyval(1), helgen(1), frenetiska(1), försök(1), komma(1), överens(1), nordirländska(1), dup(1), sitta(1), jeremy(1), corbyn(1), tycker(1), fortfarande(1), fler(1), mays(1), konservativa(1), sida(1), öppet(1), kritiska(1), dagar(1), osannolika(1), bragden(1), arena(1), stockholm(1), janne(1), andersson(1), hittills(1), framgångsrika(1), landslag(1), stakar(1), vägen(1), vm(1), ryssland(1), precis(1), trevlig(1), cyklar(1), in(1), helgens(1), spreds(1), bilder(1), fru(1), mötte(1), cykel(1), lilla(1), staden(1), touquet(1), norra(1), öppna(1), kväll(1), mitt(1), dagen(1), knappt(1), röstat(1), ingen(1), tvivlar(1), öppnat(1), avgörande(1), möjligheter(1), program(1), reder(1), ger(1), lägga(1), röst(1), partierna(1), deras(1), viktigaste(1), foto(1), afp(1), rörelsen(1), (framåt)(1), skapades(1), april(1), dåvarande(1), ekonomiministern(1), hemstad(1), amiens(1), organisationen(1), var(1), då(1), hand(1), långt(1), gångna(1), planer(1), lansera(1), presidentkandidatur(1), erövrat(1), fransmännens(1), skrälla(1), hålls(1), talar(1), gått(1), liten(1), maktambitioner(1), peter(1), wolodarski(1), extremisterna(1), mänskliga(1), rättigheter(1), begränsas(1), storbritannien(1), usa(1), kört(1), diket(1), politiskt(1), sverige(1), lära(1), misstagen(1), inspireras(1), matilda(1), molander(1), osäker(1), dags(1), igen(1), gången(1), ska(1), stöd(1), experterna(1), fel(1), ostoppbar(1), prognoser(1), flög(1), fönstret(1), valexperterna(1), äter(1), skamset(1), hattar(1), erövringståg(1), odds(1), kamma(1), hem(1), paret(1), revolutionerar(1), fransmännen(1), lavinartad(1), nytillsatte(1), magic(1), tacka(1), sin(1), hustru(1), hävdar(1), segerparet(1), revolutionerat(1), fuskmisstankar(1), ministrar(1), betyder(1), smolk(1), glädjebägaren(1), michael(1), winiarski(1), brexit(1), donald(1), högerpopulistiska(1), vågor(1), macron (1), labour(1), ligger(1), vänsterkanten(1), än(1), länge(1), tolv(1), månader(1), stödparti(1), utreds(1), fejkjobb(1), åklagare(1), öppnar(1), inledande(1), utredning(1), mittenpartiet(1), mouvement(1), démocrate(1), (modem)(1), anledning(1), misstänkt(1), fusk(1), allmänna(1), medel(1), meddelar(1), åklagarmyndigheten(1), stöder(1), partiledaren(1), françois(1), bayrou(1), so(1), amerikanska(1), klimatsajt(1), sajt(1), klimatet(1), namnet(1), sajten(1), make(1), our(1), planet(1), great(1), again(1), (med(1), adressen(1), wwwmakeourplanetgreatagainfr)(1), (på(1), väg)(1), ner(1), absolut(1), vinnande(1), valvind(1), fyller(1), segel(1), varje(1), opinionsmätning(1), stärks(1), trenden(1), klar(1), kommande(1), qatar-krisen(1), manar(1), europeiska(1), ledare(1), politiker(1), reagerar(1), kris(1), uppstått(1), kring(1), qatar(1), dem(1), uppmanar(1), gulfstaterna(1), samman(1), utlovar(1), möjliga(1), initiativ(1), bevara(1), talade(1), telefon(1), frankrike1968(1), ipsos(1), sopra(1), steria-mätning(1),

Urval från nio olika rikstäckande nyhetstidningar och myndigheter